Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , ,


1858 EMISIUNEA A II A – 40 PARALE a intrat in circulatia postala la 01 nov 1858 si a circulat pana la 1 mai 1862

0 – cifra 0 (din 40 par sus)  are o intrerupere in curbura de sus

1 – cifra 4 (din 40 par sus) are piciorul vertical ascutit in partea superioara si NU ARE TALPA !!!

2 – stea in 6 CU O SPARTURA  IN VF. SUPERIOR , indreptata catre al 2-lea picior P si nu catre alta directie – vezi la fals

3 – Linia capului cu smocuri de par (la majoritatea falsurilor acestea lipsesc)

4 – cifra 4 (din 40 par jos) are linia orizontala intrerupta (la majoritatea falsurilor aceasta este intreaga)

5 – cifra 0 (din 40 par jos) areo intrerupere in curbura inferioara.

6 – ochiul stang fara pupila, spranceana pleaca chiar de sub ureche si continua cu linia nasului. Ochiul drept cu pupila mare cu spranceana libera. Pe nas, in zona centrala, un semn ca un varf de cui si NU O LINIE.

7 – latura inferioara are un intrand dupa litera P

mai jos, va invit sa exersati pe un exemplar original…

https://casacudordotcom.files.wordpress.com/2011/07/1858-cap-bour-40-par-original.jpg

1858 cap de bour 40 par original – 

Acest timbru are peste 50 elemente de identificare insa consider ca cele 8 enumerate pe aceasta pagina sunt de ajuns pentru a elimina posibilitatea de a fi inselati de cei care nu mentioneaza (sau nu stiu) ca de fapt vand un fals. Steaua in 6 colturi este un element principal de identificare. Multe falsuri au ca forma o stea apropiata ca forma de steaua lui david si nicidecum de forma originala – cred ca aceasta a avut la baza HEXAGRAMA CONTINUA (UNICURSAL HEXAGRAM) care, ca si PENTAGRAMA se poate desena printr-o singura linie, fara intrerupere!!! Era si normal ca dupa steaua in 5 colturi (PENTAGRAMA) de la prima emisiune CAP DE BOUR, la cea de a doua emisiune sa fie folosita HEXAGRAMA CONTINUA (STEAUA IN 6 COLTURI)

Ambele simboluri folosite, de cand e lumea, in ocultism

Falsul prezentat in imaginea de mai sus este unul reprezentativ si destul de bine realizat. Nota : UN SEMNAL DE ALARMA ESTE CAND TIMBRUL ARE MARGINI FOARTE MARI ESTE NEUZAT, cu “GUMA ORIGINALA” IAR PRETUL DE START ESTE UNDEVA LA CATEVA SUTE DE EURO. exemplu record pt. o marca originala: un 27 parale neuzat (cota Michel 35.000 €) din colectia Tomasini, estimat la 70.000 € s-a vandut in dec. 2006 cu 154.000 € (osutacincizecisipatrumii €) iar unul uzat cu 54.000 € (cincizecisipatrumii €) (cota Michel 12.000 €) Ambele la peste 4 ori pretul de lista Michel !!!! .  In Saptamana Financiara nr. 74 “dl. Leonard Pascanu – singurul expert roman atestat international de catre Asociatia Internationala a Expertilor Filatelici, cu sediul la Zürich” afirma : “Acum, in lume, sunt monitorizate 750 de exemplare de „Cap de Bour“ din prima emisiune, dintre care 50 se afla in Romania. Restul au iesit peste hotare”… ““Din 1990 incoace, in fiecare luna mi se aduc pentru expertiza doua-trei marci „Cap de Bour“. Ei bine, pe niciuna nu am putut sa-mi pun poansonul de „original“. Toate au fost false. Faceti si dumneavoastra socoteala cam care e frecventa acestor falsificari.”…Exista si in Romania cateva falsuri Speratti (Jean Sperati n.a.) Un „Cap de Bour“ fals, de 40 si 80 de parale, de la emisiunea a doua, e mai scump decat originalul.” Intreg articolul ( f. interesant)  http://www.sfin.ro/Interviu Leonard Pascanu

Pe masura ce voi acumula informatii si imagini am sa completez aceasta rubrica din situl personal . Chiar va rog – daca aveti imagini cu falsuri sau cu marci pentru care “nu bagati mana in foc” sa mi le expediati via email. Multumesc anticipat si sper ca acest site sa va fie de folos. FALSURI, FALSURI – DA’ SA LE STIM SI NOI !

1858 EMISIUNEA A II A – 5 PARALE tip I (cadru intreg) au fost tiparite la Atelia Timbrului  Iasi si au circulat intre 1 nov. 1858 si 1 mai 1862 numai la birourile postale din Focsani ( stampila FOKSCHANY) Galati (stampila Galatz) Iasi (stampila Jassy) si Vaslui (Waslui). Tipul II 5 parale cu cadrul spart nu au mai fost puse in circulatie.

la original coarnele sunt arcuite inspre exterior, orientate catre cifra 5 si litera R din 5 PAR. La fals coarnele sunt arcuite inspre interior catre litera P si litera A. Se observa imediat chiar la rezolutii mici.

cap de bour 5 par pereche falsa – Atrag atentia amatorilor ca in ” lumea reala” aceste timbre apar fara atentionarile ” FALS” CINE NU DESCHIDE OCHII … DESCHIDE PUNGA.

IN LUCRU:

CAROL CU FAVORITI

18 bani rosu FALS Carol cel “sugubat”

Mai jos gasiti falsurile denumite popular : CAROL cel suparat (Angry Carol) . Toate stampilele sunt false (“gratar cu franjuri” + “puncte franceze”)

1866 CAROL I CU FAVORITI marca originala cu stampila falsa gratar in puncte romboidale

1866 CAROL I CU FAVORITI marca originala cu stampila falsa gratar in puncte romboidale

CAISORII

Chiar daca cel care punea pe piata aceste falsuri a scanat la o rezolutie mare – imaginea este incetosata – probabil din cauza unei folii puse peste timbre. E plina lumea de escroci! Chiar si asa falsurile sunt date de gol de varful biciului si de perlele din ornamentul aflat in jurul valorii nominale – la toate timbrele acestea sunt de fapt niste puncte! In stanga, la capatul de sus al scarilor nu se intrevad bilele de ornament. FALSURI, FALSURI, DA’ SA LE STIM SI NOI!

Emisiunile de binefacere

for english version please email me.

Comentariile, observatiile sau solicitarile mentionate in formularul imediat urmator vor fi tratate confidential si nu vor fi publicate pe sait. Este de fapt o legatura directa cu emailul personal. Pentru comentarii publice va rog sa completati caseta “LASĂ UN RĂSPUNS”, de la baza paginii. Comments, observations or requests included in the following form will be treated confidentially and will not be published on the site. Is actually a direct connection with personal email. For public comments, please fill in the box “LASĂ UN RĂSPUNS”, at the bottom of the page. Commentaires, observations ou des demandes inclus dans le formulaire ci-dessous sont traitées de manière confidentielle et ne sera pas publié sur le site. Est en fait un lien direct avec messagerie personnelle. Pour des commentaires publics, s’il vous plaît remplir la case «Lasa un RĂSPUNS”, au bas de la page.

© copyright 2008-2016 casacudor.com. Toate drepturile rezervate. Imaginile prelucrate si textul intregului sait (site) apartin in exclusivitate si sunt opera proprietarului saitului internet casacudor.com. Copierea si afisarea pe alte site-uri sau in diverse lucrari tiparite se poate realiza numai cu acordul administratorului site-ului internet casacudor.com.