Etichete

, , , , , , , , ,


MAURITIUS – a emis primele timbre in 1847, gravor Joseph Osmond Barnard (10 August 1816 – 30 May 1865) , cu celebra eroare de redactare POST OFFICE pe latura stanga. Inscriptia trebuia sa fie POST PAID (franco) si a fost corectata la urmatoarele emisiuni. Au fost emise 2 timbre : 1 penny rosu oranj si 2 penny albastru. Tiraj ~ 500 buc. din fiecare. mai jos timbre Mauritius originale one penny din colectia Hiroyuki Kanai si two pence British Library (http://www.bl.uk)

Cele 2 marci pot fi identificate usor – iata mai jos principalele elemente
A1. one penny – in fundal perdea verticala de linii punctate albe
A2. two pence – in fundal perdea inclinata la 45 grade linii punctate albe (intre colt stg. sus si clot dr. jos adica intre cele 2 rozete)
indiferent cat de slaba e rezolutia nu puteti sa va inselati . Este prima “bariera”. Toate marcile din aceasta emisiune (POST OFFICE) cu fundalul altfel creionat SUNT FALSE.
B1. si B2 ambele marci prezinta punct in rozete ( colt dr. jos+colt stg. sus )
C1 si C2 pe ambele marci gatul efigiei este acoperit cu puncte (inspre fata) si linii ( la ceafa). 1 penny are 13 linii pe ceafa iar 2 pence are conturata toata zona cefei din linii.
D1 si D2 ambele marci in colt stg. jos prezinta o cruce de Malta avand in centru un cerc care nu atinge nici o diagonala.
E1 si E2 – rozeta colt dr. sus – la 1 penny este aerisita cu raze bine conturate in timp ce la 2 pence este ancrasata, razele fiind atat de apropiate una de alta incat pare a forma un patrat plin cu un cerc la mijloc.
F1 si F2 – coroana – la 1 penny fara linii verticale inspre frunte iar la 2 pence linii verticale  bine conturate
G1 si G2 – literele FF din OFFICE ; litera P din POSTAGE; litera R din MAURITIUSM, toate literele S.
H1 si H2 spranceana – la 1 penny dreapta, la 2 pence curba

I1 si I2 – lobul urechii – la 1 penny este oval ; la 2 pence are 2 raze
J1 si J2 – la baza efigiei, in zona alba din dreapta, sunt initialele gravorului J B. Literele sunt vizibile chiar si la o rezolutie „dubioasa”
si acum cateva comparatii original cu fals :
caroiajul din fond bata’l vina !!! si spranceana care e curba ca la 2 pence !!!

si acum trei marci originale 2 pence :

si mai jos 2 replici (facsimile) moderne, ambele gumate. Este posibil ca astfel de replici sa fie vandute ca suveniruri in diverse magazine filatelice. Eu le-am achizitionat de pe un sait de licitatii – intr-un lot de falsuri si replicas (mon amour) .  M-a costat mai mult aducerea lor in tara cu scrisoare recomandata…. Am auzit ca cineva (un “colectionar” ) vrea sa vanda asa ceva cu 2,1 mil euro !!! 

La prima vedere ai zice ca sunt originale – asta daca nu arunci decat o singura privire! indiferent cat de mica ar fi rezolutia fondul din jurul efigiei “desparte apele”.
diferente –  caroiajul din fond bata’l vina !!! +rozeta stg. sus + litera P din POSTAGE + litera W din TWO + FF din OFFICE + punctele de pe fata si gat + liniile parului+ lobul urechii (linie dreapta la fals) + punctele din rozete + rozetele + linia de contur la baza nasului (nara) … mai e nevoie de continuare? fara alte comentarii.

Detalii de comparatie  1-2-3 – Detalii timbre originale

la original initiale JB in timp ce la fals ZZ(de la ZORRO? ). La fals liniile punctate sub barbie lipsesc iar punctele (pe gat si pe fata)  sunt de fapt linii. Fondul din jurul efigiei -> linii punctate dispuse diagonal la original – la fals un mozaic solzi de peste …

NB – timbrele pe care le-am prezentat ca fiind falsuri pot fi la fel de bine replici. reprinturi, facsimile etc … functie de onestitatea vanzatorului.
Comentariile, observatiile sau solicitarile mentionate in formularul imediat urmator vor fi tratate confidential si nu vor fi publicate pe sait. Este de fapt o legatura directa cu emailul personal. Pentru comentarii publice va rog sa completati caseta “LASĂ UN RĂSPUNS”, de la baza paginii. Comments, observations or requests included in the following form will be treated confidentially and will not be published on the site. Is actually a direct connection with personal email. For public comments, please fill in the box “LASĂ UN RĂSPUNS”, at the bottom of the page. Commentaires, observations ou des demandes inclus dans le formulaire ci-dessous sont traitées de manière confidentielle et ne sera pas publié sur le site. Est en fait un lien direct avec messagerie personnelle. Pour des commentaires publics, s’il vous plaît remplir la case «Lasa un RĂSPUNS”, au bas de la page.

© copyright 2008-2014 casacudor.com. Toate drepturile rezervate. Imaginile prelucrate si textul intregului sait (site) apartin in exclusivitate si sunt opera proprietarului saitului internet casacudor.com. Copierea si afisarea pe alte site-uri sau in diverse lucrari tiparite se poate realiza numai cu acordul administratorului site-ului internet casacudor.com.