Etichete

, , , , ,


1856 1c British Guiana Black on Magenta

1 cent 1856 British Guyana pe hârtie Magenta s-a vândut marți, la o licitație în New York, pentru 9.5 milioane dolari, sursa : casa Sotheby’s. A fost a patra oară când timbrul a doborât recordul de licitație pentru un singur timbru.

Se aștepta ca timbrul să aducă între 10 și 20 US$. Sotheby’s a menționat dorința cumpărătorului de a rămâne anonim. Prețul include și comisionul casei de licitații.

David Redden, vice-președinte Sotheby’s, a numit vânzarea „un moment cu adevărat mare pentru lumea colecționarilor de timbre.” … „Acest preț va fi greu de învins, și probabil nu va fi depășit cu excepția cazului când același timbru va fi scos, în viitor, din nou la vânzare „, a spus Redden.

Măsoară 2,5 cm- 3,17 cm și nu a mai fost văzut în public din 1986. Este singurul timbru major care lipsește din colecția personală a familiei regale britanice.

„Nu o să găsiți ceva mai rar decât acesta,” a declarat Allen Kane, director al Smithsonian National Postal Museum. David Beech, vechi curator filatelic la British Library, pensionat anul trecut, l-a comparat cu „Mona Lisa”.

Recordul anterior pentru un singur timbru era deținut din 1996 de timbrul suedez din 1855 – tre skilling banco galben, care s-a vândut pentru 2.3 milioane dolari. Acest timbru {1855 – tre skilling banco galben} a făcut parte și din colecția personală a lui CAROL I .

Ultimul proprietar a fost John E. du Pont, moștenitorul imperiului „du Pont” care a fost condamnat pentru uciderea unui campion olimpic.

Tipărit cu negru pe hârtie magenta, poartă imaginea unui vas cu trei catarge înconjurat de motto-ul coloniei, în latină: ” Noi oferim și așteptăm în schimb„. Timbrul a intrat în circulație după ce un transport de timbre de la Londra a întârziat. Șeful postei a solicitat tipografiei ziarului Royal Gazette din Georgetown (Guyana Britanică) să producă trei timbre de un 1 cent magenta, 4 cenți magenta și 4 cenți albastru.

Au supraviețuit multe exemplare de 4 cenți în timp ce 1 cent magenta, recordul absolut, este singurul cunoscut.

Ca o curiozitate, Glen Stephens – un celebru dealer de timbre australian – Raportat la dimensiunea lui, acest timbru este cel mai valoros obiect de pe Pământ – aproximativ 350 milioane $ pe kilogram !!!

istoria acestui timbru o găsiți aici: Unique 1856 1¢ British Guiana stamp Auctioned June 17, 2014

 

© copyright 2008-2014 casacudor.com