Etichete

, , , , , , ,


1865 20 PARALE ROSU tip I

1 – Cartusul stangsus cu colturile pline si rotunjite cu raza in interior; cifra doi mai scunda decat 0 .

2 –  Litera A din DOUA are piciorul drept pe o linie de hasura si pare mai lung.

3 – Medalionul central perfect elipsoidal. Efigia: ceafa acoperita de par cu o curba lina in zona respectiva.

4 – Linia principala a gatului punctata in partea dreapta, intre ea si fundalul medalionului o zona alba taiata de o linie subtire, paralela cu linia groasa.

5 – Nasul drept (nu coroiat) bine conturat, spranceana arcuita pana dupa coada ochiului, privirea indreptata inainte si usor in jos.

6 – Barba conturata din linii si umbre se termnina in unghi ascutit (fara rotunjiri cum au unele falsuri)

7 – Litera C din FRANCO – aproape inchisa :da impresia unui O.

8 – Ureche bine conturata din linii este usor acoperita de par in zona superioara. La majoritatea falsurilor aproape jumatate este acoperita.

… si o “delicatesa” : (a “delicacie” – Fake cancellation on original stamp !!!) vezi imaginea de mai jos.

Stampila GRATAR DUBLU a aparut in anul 1869 ( cand emisiunea CUZA EFIGIA in oval nu mai era in circulatie) si a fost utilizata doar in oficiul telegrafo-postal Iasi. ( DOUBLE GRILLED cancel appeared in 1869 (when the issue CUZA effigy in oval was no longer in circulation) and was used only in Iasi post-office & telegraph.)

si o alta “delicatesa” (another one) : 

Priviti in partea superioara la valoarea in litere: ” DOUA PARALE” (sic!) in loc de DOUA ZECI PAR si cand te gandesti ca se mai gasesc sarlatani care vand caricatura asta pe post de original !!! Look in the upper part : the value in letters: “DOUA PARALE” (TWO PARALE !) instead of  DOUA DECI PAR (TWENTY PAR) no other comments than there (on the net or on the tables) still are charlatanry selling this caricature instead of the original!

1865 5 PARALE ALBASTRU 

1865 Prince A I CUZA 5 par blue genuine + forgery

Unul dintre cele mai periculoase falsuri CUZA 5 parale este prezentat mai jos. L-am cumpărat de pe ebay, din stocul unuia dintre cei mai tari colecționari perioada clasică – Romania.

1865 Prince Cuza 5 parale bleu coomparat cu fals

timbrul original prezintă varietatea cadru spart în colt stg. sus. – acceasi varietate o găsim si la fals !.

1865 2 PARALE PORTOCALIU

CUZA FALSURI VS ORIGINAL 2 PAR

Comentariile, observatiile sau solicitarile mentionate in formularul imediat urmator vor fi tratate confidential si nu vor fi publicate pe sait. Este de fapt o legatura directa cu emailul personal. Pentru comentarii publice va rog sa completati caseta “LASĂ UN RĂSPUNS”, de la baza paginii. Comments, observations or requests included in the following form will be treated confidentially and will not be published on the site. Is actually a direct connection with personal email. For public comments, please fill in the box “LASĂ UN RĂSPUNS”, at the bottom of the page. Commentaires, observations ou des demandes inclus dans le formulaire ci-dessous sont traitées de manière confidentielle et ne sera pas publié sur le site. Est en fait un lien direct avec messagerie personnelle. Pour des commentaires publics, s’il vous plaît remplir la case «Lasa un RĂSPUNS”, au bas de la page.